Bohinjski treking pokazal zobe

Bohinj

V gozdovih v trikotniku med Bohinjskim jezerom, slapom Savice in smučiščem Vogel je skoraj 80 pohodnic in pohodnikov na treh razdaljah iskalo že davno pozabljene potke. Skrivale so se jim med praprotojo in ruševjem, le zato, da so jih nekaj kasneje (ali precej kasneje) zopet lahko našli. 

Preberite več: Bohinjski treking pokazal zobe

Sledi

Nekaj GPS zapisov iz Bohinjskega trekinga 2013

Karte

Dragi trekerji, evo karte. Verjamemo da boste trase do jutri zjutraj znali že na pamet.

Preberite več: Karte

Zadnje informacije pred Bohinjskim trekingom

Spoštovani udeleženec/ka Bohinjskega trekinga 2013, pred vami so še zadnje informacije pred trekingom. 

Preberite več: Zadnje informacije pred Bohinjskim trekingom

Še zadnje poročilo traserja

896-small

Ta vikend smo se še zadnjič potepali po trasi bohinjskega trekinga in iskali cukrčke po bohinjskem trikotniku. Trase za vse tri kategorije so dobile končno podobo in najmanj kar lahko rečemo je da smo navdušeni. Da pa bi preverili ali je temu res tako in da bi to navdušenje lahko delili z nami, morate naslednjo soboto nujno priti v Bohinj. Še prej se pa seveda prijaviti na treking!

Preberite več: Še zadnje poročilo traserja

Reklama za bohinjski treking

sale-tags1

AKCIJA!!!! - UGODNO !!!!  - IZJEMNA PRILOŽNOST !!!! 
4 za 1 - ultra ugodna akcija in še % popust na slabo vreme. 
Take akcije, kot se obeta že prihodnji vikend v Bohinju, pa na Gorenjskem že dolgo niste videli. Vaš vložek - majhna štartnina in obrabljeni čevlji - se vam bo vsaj podvojil še preden v soboto pade mrak.

Preberite več: Reklama za bohinjski treking

Namig iz bohinjske trase: pragozd Lopata

Bohinj

"Pragozd" Lopata je gozdni rezervat, ki leži na podbočju zahodno od zgornje postaje žičnice na Vogel in Žagarjevim grabnom. Za ta razgiban in skalovit predel so značilna plitva tla, z mahom pokrite skale in slikovita, na vse načine skrivenčena drevesa. Pragozd Lopata je porasel predvsem z bukovim in smrekovim gozdom...

Preberite več: Namig iz bohinjske trase: pragozd Lopata

U Bohnu ste že bli?

BohinjSkoraj 100% smo prepričani, da ste v Bohinju že bili. Vsaj na šolskem izletu ali na družinsko nedeljo. Veliko ima za pokazati in zato se mnogi med nami radi in pogosto tja vračamo. Skoraj 100% pa smo prepričani, da tam, kjer vas bo vodil letošnji Bohinjski treking še niste bili. Del se bo pomudil tam, kjer ste že bili na šolskem izletu, a ko ste takrat že odvijali sendvič iz štanjola, si še mislili niste, kaj vse se skriva le nekaj (sto) metrov višje. Tja vas kanimo peljati letos.

Bohinj nas vabi na treking

Bohinj

Bohinjski treking je pred nami, dobimo se 28.9.2013 v Bohinju na novem raziskovanju višin nad jezerom. Vabljeni k prijavi. Lokalni organizatorji pa nas vabijo tudi s treking letakom - povezava.

Info Bohinjski treking 2013

Bohinj

Naziv trekinga: Bohinjski treking

Lokacija in področje: Bohinj, Julijske Alpe

Datum:  28.9.2013

Prireditelj: Turizem Bohinj

Dolžine: Aktivna kategorija cca. 10km, Pohodniška kategorija cca. 20km, Ultra kategorija cca. 42km

Start: Spodnja postaja žičnice Vogel - start Ultra ob 8.00, Pohodniška ob 9:00, Aktivna - na vrhu žičnice ob 10.00.

Cilj: Gostišče Viharnik ob zgornji postaji žičnice Vogel

Predstavitev trase: 15 min pred startom posameznega trekinga

Kratek opis: Treking bo primeren za vse kategorije pohodnikov (tudi za starše z otroci ali starejše), saj bodo le udeleženci  ultra kategorije dosegli večje nadmorske višine, vsem pa bodo pot zlajšale bolj ali manj poznane bohinjske posebnosti. Aktivna je primerna za vsakogar, pohodniška pa za dobro uhojene pohodnike.

Predvideno trajanje: Od 2 do 8h odvisno od kategorije.

Za točkovanje Slovenske treking lige štejejo kategorije : Ultra ženske, moški. Pohodniška ženske, moški. Aktivna kategorija je netekmovalnega značaja.

Prijava: Prijave sprejemamo na spletni strani www.treking.si najkasneje do 22.9.2012 oz. do ukinitve spletnega prijavnega obrazca.

Startnina: Aktivna kategorija 10 EUR, Pohodniška kategorija 15 EUR, Ultra kategorija 20 EUR. Plačilo se izvede z gotovino ob registraciji tekmovalca.

Tekmovalci prejmejo: Prevoz z nihalko, zemljevid trekinga, opis poti, kontrolni kartonček, spominsko nagrado, topel obrok

Pogoji tekmovanja: Vsak udeleženec tekmuje na lastno odgovornost. S prijavo se udeleženec strinja s pravili tekmovanja Slovenske treking lige.

Sodelujemo

aatc

GIZ Pohodništvo 

Koordinacija lige

vaitapu